And I’m back in the game!

Gepost door Greet Op 25/09/06 0 Reacties

Yeah, weer internet! Hier volgen de twee blogposts die ik ondertussen geschreven heb:

Haha. Vanochtend dus uiteindelijk te weten gekomen in welke klas ik zit (1 GDM B a denk ik) en dus ook welk lesserooster ik heb (een vrij goed, moet ik zeggen). Om kwart voor negen braafjes naar het lokaal gegaan, mij daar neergezet en wat zitten babbelen in afwachting van de (tromgeroffel) allereerste les van de eerste week van het eerste kwartaal van het eerste semester van het eerste jaar. Steeds meer studenten stroomden het lokaal binnen (de A klas had samen met ons les in één lokaal) tot er op een bepaald moment geen plaats meer over was. De lector fronste zijn wenkbrauwen, ging nog even door met het klaarzetten van materiaal maar ging dan toch even beraadslagen met andere lectoren. Na zo een half uurtje van heen- en weergeloop, lectoren die binnenkomen, hun wenkbrauwen fronsen en weer naar buiten gaan, zegt plots één daarvan: “Ja euh… We zitten dus met een klein plobreempje. Een kleintje maar.” (haha) “Eum… We doen het voorlopig zo. Jullie zijn klas A en B hé? Wel, klas B mag vertrekken, jullie hebben morgen ook een les Algemene Technologie en dan verwachten we de A-klas niet. Voor volgende week zoeken we dan naar een andere oplossing.” Ik schiet wakker bij de woorden “Klas B mag vertrekken” en haast mij naar buiten… yihaa! :D
In het beste geval verplaatsen ze de les Algemene Technologie van klas B naar dinsdag, woensdag of donderdag, want dan hebben we nog geen vijfde lesuur en kan ik maandag uitslapen of eventueel zelfs rechtstreeks uit Veurne komen. Alhoewel, dan heb ik tóch een dag in de week les tot zes uur, en ik vond het net zo goed dat we dat niet hadden. Vrijdag heb ik gedaan om half drie en dat wil ik zo houden, want ik ben twee uur onderweg (van drie tot vijf bijvoorbeeld, of van vier tot zes) en dan kan ik op mijn gemakje eten en wat relaxen voor de vergadering begint.
Nu ja, we zullen wel zien. Ik begin al wat te wennen aan the chaos that is Artevelde, hehe.

Maandag 25/09/06 10:04

Schoenen vergeten? Check.
Regen? Check. (Natte voeten dus, maar niet zo heel erg.)
Verloren gereden op de eerste schooldag? Check. (Gelukkig pas na de les.)
Internet? Ch- euh, wacht, nee, dat hebben we niet, voor de moment.
Avondeten? Ontbijt? Ook niet. De winkels zijn nog wel een tijdje open, maar ik weet de weg niet en de kotgenote die me de weg ging tonen zit nog op school, blijkbaar. Och ja ik kan het ook nog aan een andere kotgenoot vragen, we zien wel.

Het was me het dagje wel, vandaag. Chaos en verwarring alom. We konden met klas A en B niet in lokaal AUDI2 zoals op het lesrooster stond, dus mocht B weer naar huis (had ik het geweten!) en moeten die volgende week komen. A kan dus uitslapen, de gelukzakken. Er zijn ook nog geen definitieve klaslijsten (hell, bij het doorgeven van de aanwezigheidslijst moest zo ongeveer de helft van de studenten zijn naam er nog bijschrijven) dus zijn de klassen nog niet officieel in twee gedeeld, dat gebeurt voorlopig volgens het alfabet. Vanmiddag zaten we ook braafjes te wachten in een lokaal, toen een lector ons kwam vertellen dat alleen de PDT-studenten om half twee moesten komen en niet, zoals op het lesrooster stond, klas A en B om één uur. Verwarring, verwarring. Ik vind het allemaal heel erg ingewikkeld, maar we zien nog wel. Het komt wel allemaal op zijn pootjes terecht.

Vandaag was dus in feite mijn eerste lesdag, maar omdat twee van de vier lesuren “wegvielen” was er al niet veel sprake meer van les. De twee lessen waren ook vooral een inleiding tot, en het was nog redelijk interessant ook. Vooral de les Webtechnologie vond ik vrij boeiend. Het ontstaan van het internet en zo, allemaal dingen waarvan ik wel al had gehoord maar waarvan ik niet precies wist hoe het allemaal in elkaar zit. En waar het vooral om zal draaien in dat vak is websites maken, met XHTML en CSS, dat interesseert mij wel. En wat mij interesseert gaat er drie keer zo gemakkelijk in.

Toch geen les van den dezen, dus. Hij geeft in het eerste jaar alleen les aan de C-klas.

Oho, net iets interessants ontdekt. We hebben dan wel geen internet maar er is toch een soortement verbinding tussen de computers hier op kot, blijkbaar. Via iTunes kan ik aan de muziek van enkele kotgenoten en dat is wel interessant. Zelf heb ik niet bijster veel bij te dragen aangezien er nog maar een paar liedjes op deze pc staan, en ze niet allemaal zo mooi zijn.

Genoeg getaterd nu, ik ga eens op jacht (lees: naar de GB).

Maandag 25/09/06 16:58

De rest van de dag is vrij goed verlopen. Met Eline (de kotgenote waarvan hierboven sprake was) naar de GB geweest, om avondeten gegaan dat ik uiteindelijk niet nodig gehad heb, aangezien ik het overschot van Stippeliens ravioli opgegeten heb. Ik heb nog eens tv gekeken, voor langer dan een half uur, dat was lang geleden. Toen stak Laurens zijn hoofd om de hoek met de heuglijke melding dat het internet weer “ging”, en even later (ik ben niet zo verslaafd dat ik onmiddellijk rechtsprong, neen) ben ik dus eens even komen piepen en inderdaad… Tinternet “gaat” weer! Woehoe.

Nog een laatste dingetje. Ik vind het wel curieus (niet vreemd of raar, gewoon curieus) dat de vriendjes die ik gemaakt heb allemaal jongens zijn. Met uitzondering van de twee vrouwelijke kotgenotes dan. Ik weet niet hoe het komt, het gaat gewoon vanzelf. Curieus é.