Sjorren

Gepost door Greet Op 10/03/07 0 Reacties

TimmermansknoopWeer eens leren sjorren vandaag, in de KSJ. Omdat wij toch o zo’n hulpeloze en onwetende meisjes zijn, zijn een KSA- en een Scoutsleider ons dat komen uitleggen. Ik had nog wel vaag een idee hoe ik aan een driepekkel of een kruissjorring moest beginnen, maar de details zaten toch wel een beetje ver. Maar kom, nu weet ik het terug helemaal en
ken ik er weer twee knopen bij: een mastworp (worstknoop, zoals een Jimmertje het zo hilarisch uitdrukte) en een timmermansknoop (zie prentje).

We hebben een ladder gesjord, om de ballen van het afdak van de speelplaats te kunnen halen, en dat heeft een paar leuke foto’s opgeleverd (van zodra ze op de site staan plaats ik een link). Daarna hebben we ook twee tafels met banken gesjord, met drie driepekkels. Omdat we een beetje verkeerd begonnen waren kwamen de tafel en de banken heel erg hoog in de lucht te hangen, en dat lijkt misschien wel leuk maar dat is allesbehalve praktisch. Dat is zelfs pijnlijk, als je er negen dagen lang van moet eten.

De gastjes hebben zich geamuseerd denk ik, en ikzelf ook best wel. Straks gaan we met de Jimleiding nog van vergadering gaan doen, met pizza erbij, want zonder voedsel kun je niet helder vergaderen, dat is echt waar.