Diepe zucht

Gepost door Greet Op 27/03/07 6 Reacties

Ja man. Wat ze nu weer op ons bord smijten! De hele klas werd er eventjes stil van.

Vandaag in de les hebben de lectoren ons dus onze examenopdracht voor dit jaar voorgeschoteld. De opdracht is als volgt:

 • Verzin een driedaags internationaal festival. De muziekstijl mag alles behalve klassieke muziek zijn en het festival moet plaatsvinden in jouw gemeente. Bepaal het programma (minstens vijf acts per dag) en een toegangsprijs.
 • Bedenk een passende naam en maak met die naam een woordbeeld, waarin je een originele stilering integreert (vermijd clichés zoals notenbalken, gitaren, solsleutels, pianotoetsen,…).
 • Ontwerp pictogrammen voor de 2 podia, een EHBO-stand, drank en voeding, hygiëne (toiletten, douches), hotspot, bankterminal, meeting point, PA (geluid), pers, inkom, uitgang, evacuatie, parking en camping.
 • Maak een affiche (quadri, maximaal 65 op 65 cm) met daarop het woordbeeld, een illustratie, de (fictieve) URL van de portaalsite, de plaats en data (zomer 2008), grote namen (minstens één act per dag) en de logo’s van de sponsors (geïntegreerd in de layout maar toch gegroepeerd).
 • Maak een plattegrond. Bepaal de grootte van de festivalgrond, maak de plattegrond kleurrijk en aantrekkelijk en duid alles aan met pictogrammen (zo weinig mogelijk taalgebruik wegens het internationale karakter van het festival).
 • Ontwerp een recto-verso toegangskaart (standaard afmetingen van een betaalkaart met een chip). Gebruik pictogrammen.
 • Maak een 3D-toepassing van het woordbeeld, als ontwerp voor de podiumdecoratie. Niet groter dan A3, niet dikker dan 5cm, een drietal lagen.
 • Ontwerp een recto-verso flyer (quadri, 11 op 20 cm) met daarop dezelfde gegevens als de affiche, een plannetje en routebeschrijving, hoe in te schrijven en hoe(veel) te betalen.
 • Ontwerp een portaalsite (enkel op papier, niet in HTML) met daarop dezelfde gegevens als de flyer maar dan interactief. Op de portaalsite komt het volledige programma (met geluidsfragmenten), een digitale inschrijfmogelijkheid, een kleurrijke plattegrond, enkel filmfragmenten van de hoofdacts en links naar de sponsors. Het woordbeeld wordt geanimeerd en komt op de homepagina te staan.
 • Vergeet niet een V.U. (verantwoordelijke uitgever) te vermelden en hou rekening met de BIN-normen voor datum-, prijs-, telefoon- en bankrekeningaanduidingen.

Hiervoor hebben we een kleine twee maand de tijd. Dat klinkt misschien als meer dan genoeg, maar dat is het volgens mij en mijn klasgenoten zeer zeker niet, als je rekening houdt met alle andere opdrachten die tegelijk lopen. Ideeën zijn enorm ongelofelijk geweldig fantastisch gigantisch welkom, want inspiration is everything.

6 Reacties tot nu toe.

 1. Greet says:

  Heb ik al zien hangen, hip hoor. (y)
  Inspiratie zal zeer zeker wel het plobreem zijn, tijd ook maar dat ben ik nu zo onderhand al gewoon.

 2. Kimmi says:

  Hehe. ‘t Is allesinds al een leuker thema dan “voeten” gelijk vorig jaar :p Wij moesten wel enkel het woordbeeld, 3 pictogrammen, affiche & folder doen. Geen plattegrond, toegangskaart,flyer e.d. Veel succes!

 3. mozal says:

  Ze hebben het vergeleken met vorig jaar precies wat uitgebreid. Maar lijkt me wel plezant, allé leuker dan “schoenen”. Mijne opdracht hangt in de gang naar de aula, als ik me nie vergis. Leis’r … rode affiche … vonden ze blijkbaar de moeite om uit te hangen, … Inspiratie zal niet het lastigste zijn, tijd wel :) Je hebt normaal gezien geen deadlines meer, maar probeer toch regelmatig iets af te hebben.

 4. Suiadan says:

  Klinkt uiteindelijk wel een enorm plezante opdracht. Veel werk, dat wel. Maar het zijn hogere studies hé… ;)

 5. ja jong, veel succes zou ik zeggen, ik wil je wel helpen, maar heb zelf niet veel inspiratie
  jou kennende ga je daar zeker een spetterend festival van maken, maak het niet te duur en ik kom zeker es af :P

 6. samme says:

  Hmmm. En ik zei vorige week nog dat je gelijk in een kleuterschool zat met al die tekeningetjes. Ik neem mijn woorden alvast terug. Veel succes ermee.