Neefje Kwik

Gepost door Greet Op 01/07/07 2 Reacties

Samson & Gert 1Vanmiddag heb ik wat muziek gekopieerd vanop zus haar computer, waaronder de eerste vier Samson & Gert cd’s. Liedjes die ik al staan had, liedjes die ik niet had maar wel herkende, en enkele liedjes waarvan ik vergeten was dat ik ze vroeger zo graag hoorde. En dat ene Samsonliedje dat mij een beetje bang en triestig maakte, namelijk Neefje Kwik. Ik krijg er nog altijd rillingen van als ik het beluister, brrr!

De tekst is blijkbaar van Stef Bos, eens lezen en als je kunt zeker eens beluisteren.

S: ik heb een neef
en hij heet Kwik
het is een hondje zoals ik
hij is zo vriendelijk en braaf
hij had alleen een andere baas

die baas was lief voor neefje Kwik
zolang hij maar een baby bleef
maar later kreeg die baas het druk
en had geen tijd meer voor mijn neef

toen zei hij: kom we gaan op reis
en Kwikje jij mag met me mee
dat vond mijn neefje heel erg fijn
hij dacht we gaan misschien naar zee

maar nee ze reden naar een bos
daar liet hij Kwikje zomaar los
hij zei geen woord en hij verdween
en hij liet Kwikje daar alleen
mijn neefje wachtte dagenlang
hij kreeg geen eten
hij werd bang
en van de regen werd hij ziek
hij kreeg een hele zware griep

er zijn geen dokters in het bos
geen goeie baas
geen warm bed
maar toen zag hij iemand op het pad
hij maakt het goed
hij is gered

ik heb een neef en hij heet Kwik
het is een hondje zoals ik
hij is zo vriendelijk en braaf
nu heeft hij ook een goede baas

2 Reacties tot nu toe.

  1. Jerom says:

    Ja, indeed, zo’n triestig liedje :cry:

  2. […] zijn er nog de constantes, zoals daar zijn de ultieme snoepjes testen, het alom tegenwoordige jeugdsentiment, de immer stijgende boete, koken met Greet, stokjes, the neverending story of the […]