[wijvenweek] Huishouden

Gepost door Greet Op 27/03/08 0 Reacties

wijvenweek.jpgIk sluit me aan bij Gwendolyn: huishouden, wat is dat? Kun je het eten? Doet het pijn? Mijn idee van “huisje boompje beestje” visualiseert zich vooral in centjes (al droom ik ook van een hond, later).

Ik word later de slechtste huismoeder ooit, vrees ik. Ik heb een hekel aan kuisen, koken is niet aan mij besteed en al die andere dingen die het woord “huishouden” inhoudt zijn mij vreemd. De enige huishoudelijke activiteiten die ik noodgedwongen wel eens uitoefen zijn:

  • Afwassen: één keer in de euh … veel tijd, op kot, wanneer al mijn gerief vuil is (en soms thuis).
  • Strijken: om mama te helpen. Zolang ik tegelijkertijd maar TV kan kijken valt dat nog mee :D
  • Stofzuigen: op kot gemiddeld drie keer per jaar, thuis wel wat meer helaas.

Wat opruimen betreft: mijn kamer en mijn kot zijn een georganiseerde chaos. Ik weet precies waar alles ligt en ik vind het er gezellig, ook al zouden andere mensen wel eens het woord “rommelig” of iets soortgelijks in de mond durven nemen. Deze mensen (ook wel eens “ouders” genoemd) hebben het concept georganiseerde chaos duidelijk niet begrepen! ;)

Edit: nu vergeet ik toch wel mijn grote trots te vermelden zeker! Koken kan ik niet en daar moet iedereen zich maar bij neerleggen, maar om een gemetste taart te maken mag je mij altijd wakker maken! Het maken zelf is helemaal niet moeilijk, de taart mislukt nooit en is altijd overheerlijk!

Taart!