Nachtmerries en zomerdromen

Gepost door Greet Op 28/03/08 5 Reacties

Vannacht droomde ik dat ik paardreed, heel vreemd. Ik was op een manège waar ik nog nooit eerder geweest was, ik kon veel beter rijden dan in het echt (in het echt is het helaas niet veel meer dan hotsen en botsen bij draf) en het paard was bruin. Het was zomer, het was warm en het gras was groen. Een meisje waar ik in het middelbaar mee op school zat en waarvan ik weet dat ze al jaren paardrijdt was me allerlei dingen aan het leren en zo. Heel vreemd allemaal.

En daarvoor droomde ik een nog veel vreemdere en ietwat langere droom. Het was iets met liften (het werkwoord), een ander meisje dat ik ook allang niet meer gezien had (of nog nooit gezien had, ‘k weet niet), een jongeman en zijn zus die ons oppikten, twee lieve grootouders (die ik in het echt helemaal niet ken) en een kindje in een kruiwagen, en raar weer. Eerst was de lucht donker (toen we aan het liften waren en in de auto zaten), later (toen we afgezet waren bij de kleine hutjes waar die grootouders en dat kind woonden) was het dan weer mooi weer. Het kindje (ik ben er bijna zeker van dat het een meisje was met koddige staartjes in haar haar en Tiny-achtige kleren) zei iets tegen mij, ik weet niet meer wat. De hutjes waren van hout en stro, sommigen van steen, en tussen de hutjes in liepen gezellige straatjes met veel gras en kasseistenen. Het was ook hier zomer, ik voelde de warmte op mijn huid en ik hoorde de krekels zoemen. Héél vreemd allemaal.

Iemand die iets van dromen verklaren kent? Ik vraag mij altijd af wat die rare dromen van mij betekenen.

5 Reacties tot nu toe.

 1. Pedro says:

  volgens mij verlang je naar beter weer ;)

 2. Greet says:

  Haha, dat klinkt logisch :D

 3. Mathias says:

  Lijkt mij ook de meest logische verklaring. (En grappig, ook hier wordt er over het weer gesproken :smile: )

 4. Thomas says:

  Ik zou zeggen dat je mensen van vroeger begint te missen. Of verlangt naar een trip richting Afrika (kan ook natuurlijk).

 5. Greet says:

  Hmm nee niet Afrika, de hutjes waren zo meer Middeleeuws-achtig, met veel gras en bomen erbij en zo. Maar ‘t klinkt ook wel aannemelijk :)