Vogeltje

Gepost door Greet Op 18/07/08 11 Reacties

Vogeltje

Deze vogel zat op onze oprit toen ik thuiskwam. Hij keek naar mij alsof hij zich afvroeg wat ik hier kwam doen (dat vogeltje wist waarschijnlijk niet dat ik hier woon). Toen ik een paar stappen dichterbij zette bleef hij gewoon staan waar hij stond, kijkend en knipperend met zijn oogjes.

“Dag vogeltje, moet jij niet wegvliegen? Ben jij niet bang van mij?” Ik bleef praten en stapje per stapje dichterbij gaan, verwachtend dat het vogeltje elk moment weg zou vliegen, maar dat deed het niet. Dus ik hurkte op een meter van het vogeltje en praatte verder.

“Heb je je pijngedaan misschien?” Hij zag er gezond uit, maar als ik zo dichtbij kon komen moest het dat wel zijn. “Arm vogeltje. Niet verschieten hé, ik ga een foto nemen, mag dat?” Ik haalde mijn gsm uit m’n broekzak en maakte de foto, mijn hand op nog geen tien centimeter van zijn kopje.

Ik stak mijn hand nog wat verder uit … en nog … en nog een klein beetje verder … en toen plots, op het moment dat mijn vingers zijn zachte veertjes raakten, vloog de vogel op en verdween hij in de lucht.

Niet gewond dus, maar gewoon dapper. Of, hij had met zijn vogelvriendjes gewed dat hij durfde blijven zitten tot een Grote Mens hem zou aanraken. Dat kan ook.

11 Reacties tot nu toe.

 1. Maarten says:

  Het lief klein snoezig donzig vogeltje heeft er een bak Duvel aan overgehouden :D (weddenschap dus)

 2. Linn says:

  Wow, leuk verhaal. Vreemd ook.

 3. Roos says:

  Huh, haha nog nooit gehoord dat een vogeltje dat soms doet xD. maar wel een schattig pluizebolletje.

 4. Karen says:

  Ze moeten zich toch met iets bezig houden in de vakantie hé! ;)

 5. Wat een stoere vogel… Bij ons zijn ze zo stoer niet (wegens het rondsluipen van enkele sluwe katten…)

 6. Rutger says:

  Hij wou gewoon eten ;-)

 7. Greet says:

  Wat heeft eten nu met dit gedrag te maken? Ik had toch duidelijk geen eten bij :)

 8. ishku says:

  Ik voel me geroepen om te zeggen dat hij misschien tegen een raam gevlogen was en op uw oprit zat te bekomen. Kijk keer naar uw ruiten. Staat er zo nergens geen vogelafdruk in?

  EN GIJ HEBT HEM WEGGEJAAGD! TOE BEEST, VOORUIT! VLIEGEN ZAL JE DOEN OOKAL BEN JE ZONET TEGEN EEN RAAM GEVLAMD! :evil:

  Yeah.

 9. Greet says:

  Maar, maar, alleen domme vogeltjes vliegen tegen ramen en zeg nu zelf, deze ziet er toch slim uit? Nee? :oops:

 10. Eline says:

  schattig! :)

 11. GataGangster says:

  echt een poepie hij moest cker dapper zijn geweest haha