Gedichtendag: Nadrukkelijk

Gepost door Greet Op 29/01/09 0 Reacties

Kijk hé, dat gebeurt er dan als je gsm gestolen wordt met daarin allerlei niet te vergeten afspraken! Dan gaat gedichtendag zomaar aan je voorbij, gelukkig zag ik een vermelding passeren in de feedreader dus ik ben toch nog op tijd.

Mijn keuze viel dit jaar op een gedicht van één mijner helden, te weten Lieven Scheire. Jazeker jawel, bloggen en dichten doet deze man ook al – hoera, hoerum, hoerorum (hoeris, hoeris)! (Zij het blijkbaar eenmalig in het laatste geval.) Afijn, ik zou zeggen, geniet van dit stukje hoogstaande poëzie.

eens om de zoveel stonden
komt het er steevast aan
en trek ik naar de stenen stoel
om daar mijn -gang te gaan

hier ben ik chronisch heremiet
hier mag ik graag verpozen
om zenvol en in eenzaamheid
mijn sediment te lozen

het is een ingetogen strijd
hoe zal ik het bepalen–
waar nichten ‘t gaarne stijgen voelen
voel ik het gaarne dalen

en zweemt er dan nog uren
een glimlach om mijn smoel
dan is dat slechts te wijten
aan dat nadrukkelijk gevoel