Happy Draw A Bird Day!

Gepost door Greet Op 08/04/10 2 Reacties

Nog net op tijd gezien bij Kerygma: happy DABDay! Ik wist zo op één twee drie geen vogel uit mijn potlood getoverd dus heb ik er eentje gerecycleerd uit een schoolopdracht van vorig jaar:

Papegaai

Deze papegaai diende als een illustratie in een kinderboekje (dat ik jullie bespaar, want vormgeven is nooit mijn forte geweest). Er horen ook nog wat vloekdingetjes bij, want het verhaaltje ging over een vloekende papegaai, jawel.

Vloek

Ik geef toe, het is eigenlijk geen getekende papegaai maar één uit vilt. Maar voor ik die vilten papegaai gemaakt heb, heb ik hem wel getekend, aja. Puur voor de fun en ook wel een beetje uit nostalgie heb ik die stappen er ook bijgezet, hoewel het waarschijnlijk niemand interesseert. :)

Van boven naar onder:

 1. Enkele voorstudietjes gebaseerd op inspiratiemateriaal
  (ik kan geen papegaaien tekenen),
 2. Een tekening op ware grootte
  (slordig wegens enkel bedoeld om in te scannen),
 3. Een digitale versie
  (ook niet al te netjes, ook wegens tussenstap),
 4. Outlines van de stukken vilt,
 5. Vormen om uit te knippen en over te tekenen.

Jaja. En azo. Waar is den tijd, hé.

Voorstudies

Tekening

Digitaal

Outlines

Vormen

2 Reacties tot nu toe.

 1. Gadolinia says:

  ‘k Vind dit toch wel een geslaagde papegaai! En aangezien ik vilt echt een toffe stof vind om mee te werken, misschien zelfs beter dan een getekende.

 2. Marjolein says:

  Ik heb sinds kort een cricut, kun je dat al? Die snijmachine werkt met dit soort dingen.