Mumford & Sons!

Gepost door Greet Op 30/04/10 3 Reacties

Afgelopen dinsdag deed ik nog eens iets dat ik anders niet vaak doe: naar een concert gaan, en wat voor één! Mumford & Sons kaapten al eventjes geleden een plekje weg in mijn lijstje goeie artiesten en ze leken mij ook leuk om live te zien, wat dinsdag bevestigd werd.

Eerst hadden Karel en ik ons een zitplekje gevonden op het balkon achteraan, maar omdat we op de trappen zaten joeg de security ons daar na twee liedjes weg. Jammer, want ik was behoorlijk moe en had het voorprogramma al overgeslagen om ergens te kunnen gaan neerzitten, maar we lieten het ons niet deren en vervoegden de andere Twitterati op het eerste balkon vooraan rechts. Daar stond niet veel volk dus hadden we meer dan genoeg ademruimte, in tegenstelling tot de massa op de begane grond (waarvan ik al in ademnood raakte alleen nog maar door ernaar te kijken, seriously). Van daaruit hadden we trouwens, vond ik toch, een heel goed zicht, tussen de boxen en de muur in maar wel van heel dichtbij. Het komt misschien niet over op foto’s maar het was toch veel aangenamer om hen van dichtbij te kunnen bezig zien, hun gezichtsuitdrukkingen, het technisch mankementje aan een versterker dat een roadie snel moest komen verhelpen, ja zelfs de vingerzettingen, bon, alles dus.

De sfeer zat er echt in, en het leek alsof Mumford & Sons zich zelf ook goed aan ‘t amuseren waren. Ze sprongen energiek in het rond en wisselden ook vrij vaak van instrument, wat ik heel tof vond; ik heb er drie zien drummen, bijvoorbeeld. Een klein beetje jammer wel dat ze door hun enthousiasme alles aanzienlijk snelder speelden, waardoor ze het zichzelf wat moeilijker maakten op bepaalde momenten, maar het bleef geweldig om naar te luisteren en kijken.

Het concert was kort maar goed, en het was wat ik ervan verwacht had en meer. Voor zij die de ABtv-uitzending gemist hebben: een filmpje! (Tip: in hogere resolutie bekijken, beter geluid.)

3 Reacties tot nu toe.

  1. rutger says:

    AWESOME!

  2. Greet says:

    ‘t Zal wel zijn!! :D

  3. […] toe te slaan en stond ik mezelf niet al te veel uitjes meer toe, maar bijvoorbeeld een concert van Mumford & Sons en de wekelijkse GUK-repetities tot aan de opvoering van de Carmina Burana vond ik wel […]