12 juni ’09: Mini-filmmarathon

Gepost door Greet Op 21/06/10 4 Reacties

(Oh jee, alweer een postje dat in de drafts is blijven hangen, van vorig jaar zelfs. Foej mij!)

Ok, een filmmarathon kun je het amper noemen, en een mini-filmmarathon was het misschien ook net niet, maar het was toch een tijd geleden dat ik nog zolang voor de TV had gehangen, plus ik was naar de cinema geweest. Dus.

Coraline (imdb).

coraline1

coraline2

coraline3

In ‘t kort:
Een 11-jarig meisje, Coraline Jones, verhuist met haar ouders naar een huis op de buiten waar rare dingen aan de hand zijn. Haar ouders hebben het te druk met werk om tijd te maken voor Coraline, dus gaat die alleen op verkenning. Via een geheime deur belandt ze in een wereld die eerst een droomwereld lijkt te zijn, maar waar ze in veel groter gevaar is dan ze beseft …
Mijn mening: •••••
Het eerste dat me aan de film opviel was de prachtige soundtrack van ene Bruno Coulais. Iets bijzonders, dat staat vast. Het tweede was natuurlijk de beelden zelf, ik was echt onder de indruk, en al helemaal later toen ik foto’s van de making of zag. Dit is echt een meesterwerk, en niet alleen in uitvoering. Het verhaal mag er zeker wezen en gewoon de hele manier waarop de film in elkaar zit is vernieuwend. De sinistere sfeer maakt het af. Een aanrader voor iedereen!
Weetjes:
De langste stop-motion film ooit (1 uur en 40 minuten), en eveneens de eerste stop-motion film in 3D.
Na twee jaar preproductie was er nog anderhalf jaar fotograferen nodig om de film af te maken.
Hier zie je backstage foto’s van hoe de film tot stand kwam.
Althea Crome breide alle truien en handschoenen van de film. Over een minitrui doet ze anderhalve tot zes maand.
Op het officiële YouTube channel vind je een aantal interessante filmpjes.

The Island (imdb).

island2

island1

island3

In ‘t kort:
In de nabije toekomst leven nog slechts een aantal overlevenden van een wereldwijde besmetting in een afgeschermde utopische gemeenschap. Het enige wat hen hoop biedt is de lotto, want als ze die winnen mogen ze naar Het Eiland, de laatste onbesmette plaats op aarde. Lincoln 6-Echo, één van de overlevenden in de gemeenschap, begint zich vragen te stellen en gaat op onderzoek, en zo ontrafelt hij een schokkend geheim over de wereld buiten de gemeenschap.
Mijn mening: •••
Deze film was best ok voor een science fiction actiethriller (drie genres waar ik het niet zo voor heb, in ‘t algemeen). Het bleef natuurlijk wel een science fiction action thriller — en daarmee is het belangrijkste wel gezegd.
Weetjes:
In de film werden bestaande reclames van Calvin Klein (met Scarlett Johansson) gebruikt voor het personage Sarah Jones.

Cloverfield (imdb).

(Deze film had ik dus nog niet besproken, vandaar dat de blogpost nog niet gepubliceerd was. Het is ondertussen te lang geleden om mij te herinneren wat ik hier allemaal over wou zeggen, maar ik herinner me alleszins dat ik de film behoorlijk cool vond, ook al is het genre 110% mijn ding niet, wat dus eigenlijk wil zeggen dat “behoorlijk cool” in dit geval zoveel betekent als “uitzonderlijk cool”.)

4 Reacties tot nu toe.

 1. Karel says:

  Nog eens Coraline? Tsss. ^^

 2. Greet says:

  Schattie, je hebt niet goed gelezen :D Dit is een blogpost van vorig jaar. ^^

 3. Alimonia says:

  Coraline is echt een geweldige film. Andere films die je ook moet zien en die in dezelfde lijn liggen zijn “9” en “The Nightmare Before Christmas”. Als je de making of’s ziet, word je ook van je stoel geblazen!

 4. Greet says:

  Heb ik alletwee gezien, The Nightmare Before Christmas vond ik eigenlijk niet zo bijzonder, maar van 9 was ik redelijk onder de indruk :) Daar moet ik inderdaad eens een making of van bekijken!