Dell Inspiron 1525: een misbaksel van een laptop

Gepost door Greet Op 23/05/11 11 Reacties

Bon. Ik ben dat dus beu, hé. Nog geen drie jaar oud is hij, mijn Dell laptop, maar het spellement is nu echt al helemaal naar de kersen.Wat is er allemaal mis? Een lijstje nog maar weer, ondertussen natuurlijk al langer geworden:

 1. De microfoon werkt maar half. Mensen verstaan mij niet.
 2. De webcam werkt al een hele tijd niet meer. Gewoon zwart scherm. En af en toe flikkert het lampje naast de lens hinderlijk, en af en toe start de webcamsoftware zichzelf op omdat hij denk dat ik de webcam nodig heb, omdat ik het scherm beweeg. Los contact dus.
 3. Sinds een jaar of zo wil de batterij soms niet meer opladen. In de system tray krijg ik dan de bizarre melding dat mijn laptop erkent dat er een adapter op aangesloten is, maar dat de batterij toch niet opgeladen wordt. Koppigaard.
 4. Ik kan er mijn Philips speakers niet met versterker op aansluiten zonder dat er een verschrikkelijk irritante ruis/pieptoon uit komt, zonder versterker wel, maar goed.
 5. Er zitten twee geluidsuitgangen in, maar één van die twee werkt niet. Heeft nooit gewerkt.
 6. De behuizing is gemaakt van papier-mâché, of zo. Als er een vlieg op gaat zitten komt er een deuk in, bij wijze van spreken. Onderaan vallen de vijzen eruit, en ik heb geen schroevendraaier. Het deksel is zodanig plooibaar dat het mij sterk verbaast dat het scherm nog werkt.
 7. De miserie met de harde schijf telt natuurlijk niet echt mee want dat was mijn eigen dikke schuld, maar goed, het was toch ook weer met die laptop dat ik ‘t voorhad en niet met een andere.
 8. Vrij recent (sinds een week of zo): het scherm doet het af en toe niet meer. Wordt gewoon zwart. Alles werkt verder nog, ik kan met m’n muis op dingen klikken waarvan ik dus niet kan zien wat het is. Meestal helpt het om het deksel even te sluiten en weer open te doen. Onlangs is het scherm daarnaast ook af en toe beginnen te flikkeren. Ir-ri-tant.
 9. De nieuwste ontwikkeling (dun dun dunnn): oververhitting, en poef, uitgevallen. Het scherm werd niet ineens zwart zoals bij de andere keren dat hij uitvalt, maar er trok een soort rare kleurexplosie over het scherm met vooral veel wit in. Ik hoop dat er niks gesmolten is, maar ik vrees er een beetje voor.

En eerlijk? Ik heb het ermee gehad. Ik ben niet zo erg aan het freaken nu als toen mijn harde schrijf crashte, omdat ik deze keer wel een backup heb van alle belangrijke bestanden (foto’s en schooldocumenten van dit semester) én omdat ik een extra laptop heb (mijn trouwe netbookje). Geen drama dus, neen, geen ramp. Maar VERDOMD IRRITANT. En een DUUR GRAPJE. En GRRRR. (Adem in, adem uit.)

De vakantiejob van deze zomer was eigenlijk bedoeld om ten eerste terug een beetje van een vangnet op te bouwen voor tijdens het volgende academiejaar. Ten tweede houdt mijn gsm het niet lang meer uit en voorzie ik die uitgave dus ook voor ergens in het komende jaar. En ten derde verhuis ik in juli en gaan daar ook wat kosten mee gepaard. Een skireisje in het intersemestrieel verlof zat ook ergens in mijn achterhoofd, maar dat idee zullen we maar weer opbergen dan zeker.

Misschien koop ik gewoon een toetsenbord en een scherm, om met m’n netbook te werken. Maar dat is ook geen permanente oplossing, want Photoshop en Firefox met heel veel tabs en zo van die dingen, dat draait niet zo lekker. Logisch ook, daarvoor is ons Marie-Aurélie niet bedoeld. Notities nemen tijdens de les, en wat internetten of een serie kijken op de trein, dat was haar originele functie, en zie wat ze nu allemaal moet doen voor mij.

Anyway, dat is eruit. Goed. De volgende blogpost zal weer goed nieuws bevatten, da’s beloofd.

11 Reacties tot nu toe.

 1. Ilse says:

  Wow, feest van de erkenning alhier! Ik heb dan wel geen dell inspiron, maar de dell studio’s. En bijna allemaal dezelfde/gelijkaardige problemen als jij!! Ook nog: mijn T-toets is eraf, cd’s werpt hij in ‘t midden van het afspelen ongevraagd uit, adaptar al kapot gegaan (ook de meldingen), webcam werkt alleen bij foto’s, geluid is superstil, touch screen werkt vaak niet…

  Het ding is twee jaar, begot. En nee, ik gooi daar niet mee.

  En dan draaien mensen met hun ogen als ik zeg dat ik niet tevreden ben van een dell. Nu ja, toch niet deze. Misschien heeft het er ook mee te maken dat hij online besteld is?

  En ja, ook ik vind dat een dure grap. Mijn gsm gaat het ook niet lang meer trekken, en ik spaar al lang voor andere dingen dan een laptop! Ik blijf m’n dell gebruiken tot hij echt kapot is, maar leuk is anders.

 2. Ilse says:

  Trouwens, mijn zus heeft bijna dezelfde pc als ik, en is er ook niet tevreden over. We zijn al geneigd om te zeggen aan mensen: koop géén dell.

 3. Greet says:

  Ja, het is ook niet de eerste keer dat ik dat hoor. Ik zeg het nu al tegen mensen, dat ze geen Dell laptop moeten kopen. De desktops, da’s nog iets anders denk ik. Maar Dell laptops, nee, niet doen.

 4. kleine says:

  Gho, ik ben wel tevreden over Dell eigenlijk… Maar ‘t is met alles miserie, hoor. Mijn vorige laptop was een Acer, ook heel veel miserie mee. Het lief heeft Mac en die zijn scherm is zwart als het niet ver genoeg naar achter gebogen is.

  Het klinkt misschien ouderwets, maar vroeger was alles steviger. GSM’s gingen 6 jaar mee, nu misschien 3 jaar.

 5. Greet says:

  Ja, ‘t klinkt niet ouderwets, ‘t is echt zo hé … Nuja, van mijn Samsung netbook ben ik tot nu toe wel nog heel tevreden en van m’n iMac ook altijd tevreden geweest, deze Dell is eigenlijk de eerste waarmee ik echt zo’n miserie heb, vandaar dat ik het er echt over vind. Maar ik zou ook wel willen dat gsm’s wat langer meegaan.

 6. Sandra says:

  Aha nog iemand met Dell-problemen! Die van mij is iets ouder dan een jaar en maakt op de meest rare momenten plots een heel scherp piep-geluid, behoorlijk irritant als je een presentatie moet geven… En de kabel begeeft het ook bijna bah :s. Ik wil niet zeggen dat Dell slecht is maar ik heb de indruk dat er toch iets niet pluis is…

 7. Ruth says:

  Nog nooit een Dell gehad, maar er al veel vrienden over horen klagen (zo van: “Mijn laptop is een echte del” :)). Ooit 2 maanden op Mac moeten werken en dat vond ik vre-se-lijk. Ik begrijp de hype rond die dingen echt niet.
  Zelf heb ik twee Acers gehad (nu aan mijn 2de) en ben er altijd heel tevreden over geweest. Mijn zus heeft er net 2 bijgekocht voor in haar zaak en die is ook helemaal Acerfan! Maar met een computer moet je gewoon chance hebben, denk ik.

 8. Kris says:

  Ik ben niet 100% tevreden van de mijne, maar das echt met alle merken zo. 3 jaar is eigenlijk niet zo heel slecht he…

  Wat wel rotslecht is bij Dell is de support. Ik heb 8 mails, 2 chatsessies en 3 telefoons nodig om te bestellen & factuur aan te vragen, maar dat laatste is mij nooit gelukt. Na 2 mails reageren ze gewoon niet meer.

  Ivm oververhitting: na 3 jaar kan er wat stof opgehoopt zijn in koelingselementen, waardoor ze veel slechter werken. Ook al gehad met mijn desktop, stevig uitgekuist en was weer zo goed als nieuw. Bij een laptop is het mss wat lastiger maar kom… :D

 9. Greet says:

  Ha Kris! Goed om te weten dat mijn blog leesbaar is in China. :D

  Ik vind 3 jaar wel nog slecht hoor, vroeger ging alles veel langer mee en ik snap niet waarom dat veranderd is. Met de support heb ik gelukkig geen ervaring, omdat ik te cheap ben om m’n laptop op te sturen voor herstelling. XD

  Merci voor de tip, ik zal er eens naar kijken! ‘t Is te zeggen, ik zal er mijn broer/lief eens naar doen kijken!

 10. Karel says:

  Na al Sara haar XPS problemen en het hele debacle met die smeltende grafische kaarten toen ik zelf achter een laptop zocht, ben ik niet echt geneigd ooit een Dell te kopen.

  Wat m’n huidige laptop betreft: naast wat oppervlakkige slijtage is daar nog helemaal niks aan. Nog nooit problemen gehad in de drie jaar dat ik ‘m heb, terwijl hij al heel vaak in rugzakken is meegesleurd en zware, hitte producerende games heeft gedraaid tijdens putje zomer.

  Ik heb er indertijd misschien iets meer voor betaald dan voor het equivalent bij andere merken, maar mijn 13′ Sony Vaio is het méér dan waard. ^^

 11. […] mijn Jean-François zo goed als onbruikbaar geworden is (het scherm heeft het definitief begeven) en Karel ook graag een PC zou hebben om […]