X-Men: First Class

Gepost door Greet Op 04/06/11 2 Reacties

Donderdag trok ik met Karel, Wouter en Eline nog eens naar de cinema. Het was alweer een tijdje geleden, en toen ik het prijskaartje zag, wist ik weer waarom: negen freakin’ euro twintig! Voor een gewone digitale film. Say whut? Nu goed, één keer in de zoveel tijd kan dat wel eens, I guess. Zeker als het is om de examenstress te verlichten. En de film was alleszins wel de moeite waard.

Ik ben niet zo aan actiefilms normaal gezien, toch niet als het alleen om de actie draait. Als je er één gezien hebt, heb je ze allemaal gezien. Ze hebben allemaal dezelfde ingrediënten: overdreven grote ontploffingen, achtervolgingen in auto’s die nog maar amper aan elkaar hangen, bloed, en conversaties tussen mannen met veel rimpels in hun gezicht die allerlei bedreigingen tussen hun opeen geklemde tanden uiten met een doodserieuze doordringende blik in hun ogen en een geweer op elkaar gericht (of met een derde persoon erbij en tijdens de conversatie verandert iedereen eens van gedacht en richt hij zijn geweer op iemand anders, doeme toch, hoe cliché kan het worden? Maar ik wijk af). Ik had dus nog geen X-Men films gezien, omdat ik niet goed wist waar ze over gingen. Maar X-Men: First Class heeft me aangenaam verrast.

Het is een prequel, dus ik kon het grootste deel van de film wel volgen. De verwijzingen naar de toekomst zal ik wel snappen eens ik de andere films gezien heb. Ik vond het verhaal goed in elkaar zitten, het concept was best wel origineel en James McAvoy is altijd leuk om naar te kijken. En verder weet ik niet goed wat het was, maar ‘iets’ in de film sprak me dus aan, en heeft ervoor gezorgd dat ik de andere films binnenkort ga bekijken.

Verder begon de aftiteling ook met een heel leuk liedje dat ik sindsdien niet meer uit m’n hoofd heb kunnen krijgen. Toen ik ontdekte dat het van Take That was, dacht ik wel eventjes, “eh?” maar goed, het blijft een goed liedje. Niet dat ik iets tegen Take That heb hoor, maar ik associeer die met de nineties en met muziek die helemaal anders klinkt dan dit. Anyway, luister zelf maar! (Best met een hoofdtelefoon of boxen die een deftig basgeluid kunnen voortbrengen, want dat is één van de dingen die ik zo leuk vind aan dit liedje.)

2 Reacties tot nu toe.

  1. Julian says:

    Wist je dat Take That sinds hun comeback in 2006 nog meer uitstekende nummers heeft gemaakt? O.a. “Patience”, “Shine”, “Rule The World” en “The Flood” zijn geweldig!

    Verder is “X-Men” uit 2000 één van de beste superherofilms ever. De sequel “X2″ uit 2003 wordt vaak gezien als een van die zeldzame vervolgen die het origineel overtreffen (al vond ik hem nét ietsje minder dan deel I). “X-Men III” is echter vrij waardeloos en mag je skippen.

  2. kleine says:

    Ik wil hem ook nog eens gaan bekijken! Actie is ook niet zo mijn ding, maar superhelden zijn daar een uitzondering op.