Knutselen met Greet: kalender

Gepost door Greet Op 06/10/11 3 Reacties

Dit semester is in onze richting het semester van Erasmus, en bij wijze van afscheidscadeau maakten twee klasgenootjes en ik elk een kalender voor drie van onze vertrekkende klasgenootjes. We gebruikten dezelfde template maar versierden de pagina’s allemaal op onze eigen manier, zodat het echt iets persoonlijks werd. Het idee is dat ze dan konden de dagen aftellen tot ze terug naar ons terugkomen. :D

Voor ik naar het afscheidsfeestje vertrok maakte ik nog snel foto’s van de kalender die ik gemaakt had. Sorry voor de kwaliteit, het moest nogal snel gaan, maar dit is dus het resultaat geworden! Als je zelf ook een kalender wil maken, heb je niet meer nodig dan een gewoon A5-schriftje met ringetjes, een lintje om erdoor te steken en op te hangen, de kalendertemplate (knippen op de lijntjes) en wat knutselgerief om de pagina’s te versieren. Dat knutselgerief kan echt vanalles zijn, ik heb heel wat dingetjes gerecycleerd die ik al eeuwen had liggen.

(De template loopt natuurlijk wel maar tot december, en de feestdagen zijn de Britse, maar als je andere data of feestdagen wil mag je dat gerust vragen!)


De cover, met de naam van het klasgenootje voor wie de kalender bestemd was. Het bloemenpatroontje komt van Love Mae, de website is ondertussen veranderd maar dit en een aantal andere inpakpapiertjes om af te drukken kun je hier nog vinden.


Schattige vierkante servetjes met cupcakes uit de Blokker, met wat lintjes uit een setje van de Schleiper erop.


Een verknipt postkaartje uit het Kruidvat, er was een actie met postkaartjes voor €0,50.


Nog een postkaartje uit het Kruidvat.


De pimpajoentjes heb ik eens gekocht in de Schleiper een tijdje geleden, en het zachte groene stofje komt van een zadelovertrek dat ik eens op m’n fiets terugvond (reclame).


Nog een postkaartje uit het Kruidvat.


Een restje kaftpapier, met wat bollen uit een gouden kartonnetje (van bij een taartje of zo) geknipt, en doorzichtige bollen uit een restje folie om ramen te blinderen.


Bloemenslingers (zoals deze) die eens bij een pakketje van Passoã zaten uit elkaar gehaald en opgeplakt (en geplastificeerd), met weer een lintje uit het setje erboven.


Knutselvilt uit de Schleiper, in Halloweenthema en al.


Dit was ooit een paar kousen, in het echt is de scheidingslijn veel minder opvallend dan op de foto. Ik vond het zonde om ze weg te gooien toen de onderkant begon te verslijten dus had ik ze in m’n knutseldoos gestoken. :D


Strookjes knutselrubber, heel makkelijk en snel klaar. (De kleuren hiervan zijn niet zo goed maar het lukte precies niet.)


Een paar foto’s van een feestje hier bij mij thuis, hier is de originele versie.


Een stukje uit de wallpaper Monsters Family van Indeepop.


Ik had onlangs deze sterretjes besteld om boven m’n bed te hangen, en één ervan heb ik (met het plastiek er nog op) op deze pagina gehangen met op de achtergrond een stuk uit de wallpaper A New Dawn.


Dit is basically een blad vol rode glittertjes, die ik eens had gekregen (reclame). Ik heb het blaadje toch maar geplastificeerd en rondomrond dichtgeplakt, om de welbekende glitterplaag te vermijden.


Een stukje van wat inpakpapier dat ik nog had liggen, met een lintje uit het setje.


Een aquarel van Angela & Ithyle, een koppel met een hele leuke inspirerende blog.

3 Reacties tot nu toe.

  1. Kimsje says:

    Wauwww tof idee! Het is heel mooi! :)

  2. Olivia says:

    Leuk