Aha, agenda!

Gepost door Greet Op 26/11/11 7 Reacties

Deze zomer deed ik mijn beklag over het gebrek aan functionele agenda’s. Ik heb me toen tevreden moeten stellen met een middelmatige tussenoplossing, maar ik bleef wel een oogje openhouden voor een beter exemplaar, en dat heb ik gevonden! Hoera!

It ticks all the boxes: overzichtelijk (één week per spread, helaas wel met zaterdag en zondag samen in één kolommetje), praktisch (ingedeeld in uren, en dat tot 22u ‘s avonds met nog wat plaats onder!), compact (nog een tikkeltje kleiner dan mijn agenda van vorig jaar), lichtgewicht (een lichte plastic kaft) en best wel mooi (schattig roze kaft, nette typografie)!

Ik heb er wel wat aanpassingen aan gemaakt natuurlijk, zo heb ik de nutteloze blaadjes eruitgeplukt, op de lichtgele blaadjes onder de kaft vooraan en achteraan heb ik een wit blaadje geplakt (om het roze nog beter te doen uitkomen en om de lettertjes te verbergen), en onder de voorkant heb ik op dat witte blaadje tijdens een saaie les de jaartallen getekend (van dichtbij kun je wel zien dat het met de hand getekend is, maar ach).

Dit is dus hoe de binnenkant eruit ziet. Netjes, niet? En hieronder zie je mijn techniek om mijn leven overzichtelijk te houden: alles dat ik te doen heb zet ik erin, op de juiste uren. Met kleurcodes per thema, zo ben ik wel! Geel voor lessen, oranje voor GUK, roze voor verplichtingen (tandarts, groepswerken, infosessies, examens, dat soort dingen) en groen voor vrijetijdsdingen. De “lege” uren gebruik ik om schoolwerk te doen, en om te eten, ahja. Oh, en onderaan schrijf ik het nummer van de lesweek (dit is een foto van lesweek 11, waarin de GUK-concerten vallen) of ‘blok’ of ‘examens’. Zo heb ik in één oogopslag een overzicht van mijn week. Love it!

Voor de geïnteresseerden, deze agenda is van het merk Exacompta, hij bestaat in verschillende leuke kleurtjes, en ik heb ‘m in de Club in Gent gekocht voor iets van een €7 of zo, ik weet het niet meer precies. Wat ben ik blij met m’n vondst! :D

7 Reacties tot nu toe.

 1. jonathan says:

  Ontwerp zelf een agenda-template die je wel aanstaat, en laat die elk jaar afdrukken en ringen zoals elk copycenter doet met cursussen van studenten. Probleem opgelost!

  (waarom verwacht ik nu dat je me gaat verwijzen naar je blogpost van 21/11? ;))

 2. Greet says:

  Mja, dan heb ik geen deftige kaft, en die ringetjes doen ze denk ik niet op zo’n klein formaat (kleiner dan A6). En ik heb ook zo geen superdun papier en zo, op gewoon papier van 80g wordt het allemaal veel te dik en zwaar. Dus meh :)

 3. jonathan says:

  Je kan ook bij heel wat bedrijven, voor weinig geld, een boek in eigen beheer uitgeven en die vanaf 1 exemplaar in print-on-demand laten drukken. Die hebben heel wat verschillende papiersoorten en afmetingen en zo. Volgens mij kan je bij dergelijke bedrijven wel iets naar je zin vinden qua materiaal. Bij mijn weten de grootste ven dergelijke print-on-demand bedrijven is http://www.lulu.com.

 4. Greet says:

  Merci voor de tip! Maar ik denk dat ik in dit geval toch zeker aan meer dan €7 zou zitten. :)

 5. Rutger says:

  En zo’n belangrijke gegevens die er al in staan! ;p

 6. R.becca says:

  Mooi exemplaar! Ik hou ook van het weekoverzicht op twee pagina’s.

  Blijkbaar gaan alle agenda’s er vanuit dat er helemaal niets te doen is in het weekend, want ook in mijn minder funky exemplaar, moeten zaterdag en zondag dezelfde kolom delen!