Examenrooster

Gepost door Greet Op 07/12/11 3 Reacties

Het semester loopt op z’n laatste benen, dus is het weer bijna tijd om te beginnen blokken. Gisteren kregen we eindelijk ons examenrooster, en het ziet er tot nu toe zeker niet slecht uit. Eén examen (Evolutionaire linguïstiek) is nog niet ingevuld, dat moeten we nog afspreken met de prof, maar de rest is behoorlijk goed gespreid, zou ik zeggen.

Engelse Taalkunde III – Vertaling: Dit zou me wel moeten lukken in één keer, een klein beetje theorie maar vooral praktijk, en vertaaloefeningen liggen me wel.

Nederlandse Taalkunde III – Taalsysteem: Ondertussen weet ik al dat ik deze vakken niet moet onderschatten ook al doe ik ze graag, dus het wordt een hele uitdaging om ook deze brok Nederlandse grammatica te verwerken, maar omdat ik het dus wel graag doe moet dit ook wel lukken.

Inleiding tot de Vlaamse Gebarentaal: Ook dit vak doe ik graag, en het bestaat uit een stuk theorie en een stuk taalvaardigheid, waarvan dat laatste me ook zeker moet lukken aangezien ik in de avondcursus al heel wat meer Vlaamse Gebarentaal extra opgestoken heb. Het zou ook wel een beetje belachelijk zijn als ik niet zou slagen voor het vakgebied waarover ik m’n bachelorpaper ga schrijven, nietwaar, maar dat is nog stof voor een andere blogpost!

Engelse Taalkunde III – Tekst en genre: Dit is echt een heel vreemd vak, totaal niet wat ik ervan verwacht had. Ik weet dus nog helemaal niet hoe ik het zou moeten aanpakken en wat ik van het examen moet verwachten, maar ergens heb ik het gevoel dat dit ook wel een doenbaar examen zal zijn.

Nederlandse Letterkunde V – Postmodern proza: Van dit vak hebben we eigenlijk geen examen in de strikte zin, het examen bestaat uit een mondelinge bespreking van de paper die we voor dit vak moesten schrijven. Die paper moet ik nog schrijven, dus ik hoop dat het goed gaat; als ik voor dit vak buis, dan zou het aan die paper (5/20) moeten liggen. Want m’n medewerking in de klas (ook 5/20) zat wel snor denk ik, de presentatie in groep (ook 5/20) ging ook behoorlijk goed en het examen (ook 5/20) ga ik ook niet echt kunnen verknallen als ik goed weet wat ik allemaal in die paper gezet heb, zou ik zo denken.

Afrikaanse Taal- en Letterkunde: Dit wordt nog een uitdaging, denk ik. Het vak bestaat uit drie onderdelen: een soort van algemene geschiedenis van Zuid-Afrika, een onderdeel Afrikaanse taalkunde en taalvaardigheid, en ten slotte nog een flinke brok Afrikaanse literatuur.

Evolutionaire linguïstiek: Voor dit vak hebben we een mondeling openboekexamen (hoe schrijf je dat eigenlijk?), wat me gevaarlijk op m’n gemak stelt, want ik denk gewoon de hele tijd, wat kan er nu fout lopen als ik het handboek gewoon voor m’n neus heb liggen? We zullen wel zien, dus.

Kortom: dit zal waarschijnlijk niet de allerzwaarste blok- en examenperiode zijn die ik tot nu toe al gehad heb, en die gedachte is best fijn.

3 Reacties tot nu toe.

  1. R.becca says:

    Phew, seg! Wat heb jij een stevig examenrooster! Veel succes ermee, gelukkig liggen ze niet allemaal bij elkaar.

  2. Greet says:

    Grappig, stevig is echt niet wat in mij zou opkomen, ik zou eerder “doenbaar” zeggen :D Maar merci!

  3. Manon says:

    Tekst en genre is inderdaad een raar vak – het gaat absoluut niet over genre, naar mijn bescheiden mening :P – maar het examen valt goed mee. Ik denk dat er vorig jaar niemand niét in eerste zit door was. Gewoon doen zoals altijd bij een examen van T. (of vervanger): goed vanbuiten leren, voorbeelden en oefeningen goed bekijken want die vraagt ze opnieuw… Het lukt je wel! Ook succes met de andere examens!