Jónsi – We Bought a Zoo

Gepost door Greet Op 12/02/12 1 Reactie

Een jaar of twee geleden leerde ik Jónsi kennen, en wist ik meteen dat dit een artiest naar mijn hart was. Misschien is het omdat hij als hij alleen is meer zijn gedacht kan doen en het dus meer “puur” is of zo, maar ik vind wat hij solo doet nog mooier dan Sigur Rós.

Nu heeft Jónsi ook aan de soundtrack van een film gewerkt, namelijk We Bought a Zoo, en ik had al zo’n gevoel dat ik dit album mooi zou vinden.

Er staan een aantal volledig nieuwe liedjes op, een paar korte themaatjes ook, en een paar liedjes die al eerder bestonden, maar behalve Hoppipola was alles nieuw voor mij. Ik heb er lang over nagedacht, maar ik kan eigenlijk echt niet beslissen welk nummer op dit album mijn favoriet is, dus hier zijn voor jullie luisterplezier mijn vier favoriete nummers!

3. Boy Lilikoi

Pure vreugde!

5. Brambles

Zo lief, voorzichtig, kalm.

7. We Bought a Zoo

Hier komt het themaatje van Brambles in terug (of omgekeerd natuurlijk, wat nu ik het bedenk precies ook wel logischer is). Een beetje repititief, maar dat bedoel ik niet slecht, want het is juist mooi in zijn eenvoud.

15. Gathering Stories

Dit is het laatste nummer op de CD en het klinkt heel vrolijk, dus volgens mij spelen ze dit tijdens de aftiteling. Volgens mij ga ik er de film (die ik trouwens sowieso ga bekijken, al was het maar om de soundtrack) net dat ietsje mooier door vinden, want ik vind het echt een mooi nummer om een film mee af te sluiten. Het voelt ook vreugdevol, maar niet zo ongebreideld als Boy Lilikoi, eerder met een soort tevreden terugkijken. Of zo.

De afgelopen week heb ik met deze CD al een paar zalig ontspannende momenten beleefd, in de zetel met een boek en een dekentje. Het heeft mijn vakantie er alleen maar rustgevender op gemaakt!

1 Reactie tot nu toe.

  1. Karel says:

    Youtube heeft entwa veranderd, dus je links werken niet meer. :)