Punten: feesje!

Gepost door Greet Op 12/02/12 1 Reactie

Ik heb even opgezocht wat ik de afgelopen jaren over mijn punten heb geblogd, en sinds het eerste jaar unief klonk het als volgt, in chronologische volgorde:

  • Jaar 1, semester 1: een vrij bittere, teleurgestelde reactie na 5 buizen
  • Semester 2: “bleiten van contentement” na 1 buis
  • Herexamens: pijnlijke blogstilte na een onverwachte 3 buizen
  • Jaar 2, semester 1:  “min of meer tevreden” na 3 buizen
  • Semester 2: “best wel tevreden” na 2 buizen
  • Herexamens; “heel tevreden” na 1 buis

En nu, lieve lezers, na een toch wel niet te onderschatten semester van 7 vakken (dus 35 studiepunten in plaats van de normale 30) heb ik gewoon … NUL BUIZEN! Geen! None! Zero! Zip!

… Geen enkele!

Ik zou dus wel durven stellen dat ik apetrots, dolgelukkig en volop in feeststemming ben! De euforie is na twee dagen nog geen klein beetje geminderd. :D

Afrikaans – Taal- en letterkunde: 11
Deze was spannend, hoor! Ik had één schriftelijk examen en twee mondelinge, en bij het eerste mondelinge (dat behoorlijk slecht ging) kreeg ik te horen dat het dus slecht gegaan was maar dat ik het misschien nog kon ophalen met de andere twee examens — wat ik dus gedaan heb, oef!

Engelse taalkunde III – Tekst en genre: 10
Deze was eigenlijk ook best wel nipt, want het was een stom vak dat helemaal niet bleek te zijn zoals het beschreven was. Ik moest er heel wat naar mijn mening nutteloze leerstof voor vanbuiten leren, en we weten allemaal dat ik daar nogal wat moeite mee kan hebben.

Engelse taalkunde III – Vertaling: 14
Ik ging voor een 15, maar ach! Mij hoor je niet klagen!

Evolutionaire linguïstiek: 15
Woepie, feestje! Dit was eigenlijk echt wel een plezant vak en een chill examen.

Inleiding tot de Vlaamse Gebarentaal: 16
Oef, chanceke! Ik ga namelijk mijn bachelorpaper dit jaar over Vlaamse Gebarentaal schrijven, en de promotor wordt de prof van dit vak, dus ik ben toch wel blij dat ik op het mondeling examen geen mal figuur sloeg.

Nederlandse letterkunde V (postmodernisme): 13
Een hoeraatje ook voor dit vak, want Nederlandse Letterkunde is voor mij normaal gezien altijd het buisvak van het semester, maar deze keer ging het toch precies eens wat beter. Misschien vind ik postmodernisme dan toch niet zo stom.

Nederlandse taalkunde III – Taalsysteem: 14
Hier ben ik ook heel blij mee, want Nederlandse grammatica doe ik het liefste, en toen ik daarvoor al twee keer een 11 kreeg was ik best wel teleurgesteld, maar dat is nu dus weer in orde.

(Alle vakken 5 studiepunten, trouwens.)

1 Reactie tot nu toe.

  1. Manon says:

    Wauw, proficiat!