Lissabon: het fotoboek

Gepost door Greet Op 06/03/12 4 Reacties

Zoals jullie je misschien herinneren, zijn Karel en ik ergens in de prehistorie (lees: september 2010) op reis geweest naar Lissabon, en waren we achteraf van plan om daar een fotoboek van te maken. Boy oh boy, heeft dat wat voeten in de aarde gehad! Eerst hebben we het een hele tijd laten liggen, dan zijn we eens beginnen foto’s te selecteren, die moesten dan nog bewerkt worden, en dan wisten we nog niet helemaal hoe we het fotoboek precies praktisch zouden uitvoeren.

Een hele tijd geleden (lees: augustus 2011) zag ik dan op iBood een aanbieding voorbij komen voor een bon ter waarde van €50 bij Vistaprint, voor €6. Een koopje, dacht ik, dat kunnen we gebruiken voor ons fotoboek! En zo geschiedde. Toen we zagen hoe het fotoboek in elkaar zat (26 vierkante pagina’s van 21 op 21 cm, uitbreiden kon per 8 pagina’s) en wat de mogelijkheden waren, konden we beginnen te plannen, de pagina’s uittekenen, foto’s groeperen per thema, … In oktober zaten we al zover:

Beetje bij beetje werkten we eraan verder, wat niet simpel was met de primitieve layoutsoftware van Vistaprint. Het hoeft geen InDesign te zijn, maar er waren toch echt wel dingen die ik miste, zoals de mogelijkheid tot uitlijnen van foto’s (dat moest nu “op de tast” gebeuren en daardoor zijn natuurlijk de helft van de foto’s niet uitgelijnd). Ik ben ook urenlang actief mee bezig geweest met alle foto’s te uploaden, de uploader was nogal buggy. Uiteindelijk vulden we 58 pagina’s, wat uitkwam op €52,95 met nog wat verzendkosten erbij. Mooi gepast, niet? De bon was “maar” een half jaar geldig, dus waren we in februari nog maar nét op tijd om het fotoboek te bestellen, pfioew! En gisteren is het dan eindelijk aangekomen:

De kwaliteit valt best mee, de ticketjes en andere memorabilia (zoals het ziekenhuisbandje van Karel, hihi) waren er snel ingeplakt, dus nu ben ik gewoon superblij om het afgewerkte fotoboek eindelijk in m’n handen te hebben! Ik kan niet wachten om het aan iedereen te laten zien. :D (En ja, ooit werk ik die reeks blogposts ook af!)

Of we Vistaprint nog zullen gebruiken, dat valt te betwijfelen. Van een kalender die ik bij Fotofabriek liet printen ben ik alvast heel tevreden, dus proberen we het misschien de volgende keer daar eens. Vistaprint is alleszins iets voor mensen met héél veel geduld.

Hier zijn een paar van mijn favoriete pagina’s:

4 Reacties tot nu toe.

 1. Koen says:

  Heb zelf anders wel goede ervaringen met Blurb; massa’s sjablonen voor de meeste dtp-tools en meer. En qua prijs zal dat toch niet veel schelen denk ik.

 2. Greet says:

  Aha, merci voor de tip!

 3. deijsprinses says:

  Oh la la, chic dinges!

 4. Ines says:

  Leeeuk :-) fotoboeken zijn echt plezant!