Dies natalis

Gepost door Greet Op 23/03/12 4 Reacties

Vandaag is het dies natalis, de UGent wordt namelijk 195.  Op dies natalis heb ik geen les en moet Karel niet werken (praktisch toch, dat studeren en werken aan dezelfde instelling :D) dus konden we vanmorgen eens lekker uitslapen. We waren allebei van plan om vandaag thuis wat werk gedaan te krijgen, maar echt veel is daar niet van in huis gekomen. Zo’n mooi weer ook!

Tijdens en na het ontbijt keken we een paar afleveringen Community, geweldige serie. Na het middageten (ok, dat was gewoon één en dezelfde maaltijd) kreeg ik ineens een geweldige opruim- en kuisbui, dus heb ik mijn juwelenverzameling eens opgeruimd en daarna heb ik de kast in de badkamer aangepakt. Daarna heb ik de afwas gedaan en dan zijn we de stad ingetrokken om van het prachtige weer te genieten.

We passeerden onder andere langs de abdijtuin, er groeien nog geen blaadjes aan de bomen maar het was er toch al heel mooi, en we waren niet de enige die dat vonden. We zijn ook eens door het kruidentuintje gewandeld:

Daarna zijn we langs de foor gepasseerd. We moeten er allebei elke dag door en dat is niet altijd even aangenaam (onfrisse geuren en marginaal volk en zo), maar deze namiddag was het rustig. Karel besloot tijdens een moment van tijdelijke zinsverbijstering om in dit ding te kruipen, mij niet gezien:

Toen kreeg ik van het mooie weer en de vakantiesfeer zin in een ijsje, dus wandelden we verder naar Nonno. Mango en passievrucht, een aanrader!

In het terugkeren passeerden we nog langs de GB voor ingrediënten voor het avondeten, straks maken we quornburgers met appelmoes en couscous klaar, yummie.

En vanavond gaan we naar de cinema, omdat het lang geleden is en omdat ik zin had om naar The Hunger Games te gaan kijken, ik ben benieuwd! Al bij al een heel leuke (en ook wel productieve, maar dan op een andere manier dan verwacht) dag!

4 Reacties tot nu toe.

 1. Lotte says:

  hej,
  ik volg je blog al even, gewoon omdat ik je posts amusant en leuk geschreven vind.
  Heb nog nooit echt gereageerd maar vandaag vond ik het wel even nodig :p
  Toen ik deze namiddag onderweg was van de abdijtuin naar mijn kot heb ik je een foto van het “ding” toen het nog stilstond zien nemen :p
  Heb je herkend van op je blog toen :)
  Best wel grappig om hier nu over te lezen ^^

 2. Greet says:

  Haha, wat een leuk toeval! Je mag me altijd aanspreken hoor, als je me op straat tegenkomt!

 3. deijsprinses says:

  Oh, ik ben zo jaloers op jullie! Ik krijg al helemaal zin om ook eens een dag te nietsen!

 4. Karel says:

  @Becca: ‘t Is nochtans niet moeilijk hoor: gewoon een dag niks doen.