The identity spectrum

Gepost door Greet Op 05/05/12 2 Reacties

Een aantal van de mensen die mijn vragenlijst ingevuld hebben (waarvoor duizendmaal dank!) zagen dat ik bij de vraag naar “geslacht” drie opties voorzien had (man, vrouw, andere), en vroegen zich af, hoezo “andere”, wat bedoel ik daarmee?

Het is een knullige oplossing, maar die derde optie was mijn poging om te vermijden dat ik mensen uitsluit die zich noch met het label “vrouw”, noch met het label “man” identificeren. Genderidentiteit is een spectrum, en dat zijn ook biologisch geslacht, genderexpressie en geaardheid.

Wacht, een prentje. Dit ben ik (op dit moment toch):

Vooral dat onderste bolleke heeft de laatste jaren al duchtig heen en weer geschoven. Niet makkelijk in te vullen, ik moest er eigenlijk echt eens goed over nadenken. Hier is een blanco spectrum voor wie het ook eens wil proberen!

2 Reacties tot nu toe.

  1. deijsprinses says:

    Je moet gewoon zelf bolletjes zetten? Of is er een vragenlijst die daarna die formulier genereert. Dat is me niet zo duidelijk ;)

    Tja dat laatste balkje… Al die schone vrouwen op de planeet maar ik vrees dat ik er nooit meer naartoe loop. ;)

  2. Greet says:

    Ja inderdaad, je moet met een fotobewerkingsprogramma (als je geen Photoshop hebt is Paint.NET een goed gratis alternatief, maar Microsoft Paint is brol) bolletjes zetten of lijntjes trekken of het invullen zoals je wil, als je googlet op “identity spectrum” kun je nog een aantal voorbeelden vinden :)