Maak kennis met James

Gepost door Greet Op 05/06/12 3 Reacties

Aangezien mijn Jean-François zo goed als onbruikbaar geworden is (het scherm heeft het definitief begeven) en Karel ook graag een PC zou hebben om deftig op te gamen, hebben we besloten er zelf één samen te stellen. Spannend hé! De boog moet in de examens ook niet altijd gespannen staan, dus zaterdag maakten Karel, zijn broer en ik een dagje vrij om de PC in elkaar te steken (en nog een paar onderdelen te verzamelen). Voor de geïnteresseerden vertel ik eerst wat meer over de PC zelf, daarna volgen de foto’s van het in-elkaar-steek-proces!

Nu moet ik toegeven dat ik van de meeste computeronderdelen geen kaas gegeten heb, dus heeft Karel de keuzes in het eerste lijstje zowat alleen gemaakt (en hij heeft dat goed gedaan, denk ik). Allez, ik weet wel wat veel en weinig RAM is en hoeveel opslagplaats ik graag wil, en ik kan (sinds zaterdag) ook alle onderdelen van een PC correct benoemen, maar daar houdt het dan ook bij op. Voor de geïnteresseerden, en omdat lijstjes wijs zijn, dit is het geworden:

Van de dingen in het volgende lijstje heb ik gelukkig al iets meer verstand dan van de vorige (al zijn het er niet veel), dus die hebben we samen besloten.

 • Scherm: Philips 227E3LHSU: 21.5″, 1920×1080 (met 5% korting omdat het een toonzaalmodel was, maar er scheelde niks aan, dus yay!)
 • Muis: Logitech M100 (deze muis had ik al voor bij m’n netbook, dus wisten we dat hij goed was).
 • Toetsenbord: Logitech K200 (we wilden allebei knoppen om het volume te regelen, dus daar waren we het ook snel over eens).
 • Speakers: Philips SBA1510/27 (had ik al, dus daar wilden we voorlopig geen geld aan geven, en Karel gebruikt toch altijd zijn headphones).

Het totale prijskaartje (met nog eens Windows, Microsoft Office en een HDMI-kabel en zo van die dingen erbij) was wat groter dan ik verwacht had, maar toch valt het nog altijd mee, als je bedenkt dat zo’n machien veel meer kost als je hem in één stuk koopt, en ook wel als je bedenkt dat ik er maar de helft moet van betalen. :D We waren eigenlijk allebei een beetje vergeten dat er ook nog een besturingssysteem op moest (haja), en Office en zo, dus dat hadden we er in het begin niet bijgerekend, maar ach.

(By the way: wat computerwinkels in Gent betreft is Tones een aanrader. Mooi aanbod, goeie prijzen, en vooral goeie service!)

En dan nu: de foto’s! Zelf heb ik niet veel meer gedaan dan foto’s nemen en het scherm, het toetsenbord en de muis aansluiten en zo (wohow zeg), maar ik heb toch ook wel de RAM-latjes in het moederbord gestoken, jawel! (Even getwijfeld of ik dit onder “Knutselen met Greet” zou steken, haha.)

Gingen we nog eventjes naar de MediaMarkt om een scherm, kwamen we daar toch geen superschattige ratjes tegen zeker! Iets met promo voor een game waarin je je kunt veranderen in een rat, of zo. In ieder geval, ik heb ze geaaid! Whee!

Terug thuis beginnen we eraan: de voeding gaat in de case.

Toch maar even het boekske van de case bekijken …

… en het boekske van de processor, ook.

De processor gaat erin, met het boekske erbij.

Na de processor ook de koeling …

… en met processor en al gaat het moederbord de case in. Ondertussen had ik er ook de twee RAM-latjes ingestoken, maar daar heb ik dus geen foto van.

Draadjes inpluggen, maar waarin? … Boekske erbij halen!

De DVD-writer wordt gemonteerd …

… en daarna mag het frontje terug op de case.

Ondertussen zit de harde schijf ook in zijn slot.

Karel steekt de grafische kaart in het moederbord.

Zo, de zijkanten mogen terug op de case!

Toch nog maar even stofzuigen onder het bureau. :D

Alle kabels in de PC, en daarna voor de eerste keer aanzetten …

… en het marcheert direct! Woop woop!

Windows installeren.

Voilà, een maagdelijke Windowsinstallatie!

Even later: Karel wijdt de PC in met een beetje Skyrim.

Ondertussen heb ik zelf ook al mijn documenten overgezet, programma’s geïnstalleerd, instellingen juistgezet, … En ik moet zeggen, het is een tofferd! Wij gaan samen veel plezier beleven, ik voel het!

3 Reacties tot nu toe.

 1. jonathan says:

  Dat ‘boekske van’t moederbord’ lijkt me eerder het ‘boekske van de cpu’ te zijn. Had je nog een maand of zo gewacht dan kreeg je wellicht een bon om goedkoop (15€) naar windows 8 te upgraden als die later dit jaar uit gaat komen.

 2. Greet says:

  Inderdaad, nu je het zegt, dat is het boekske van de cpu!

  En wat Windows 8 betreft, daar kwamen we voor in aanmerking vanaf de dag dat we Windows 7 gingen gaan kopen, dus we waren precies op tijd! ;)

 3. […] je een gewone computer of een laptop? Ik deel een desktop (James) met Karel en ik heb  ook een netbook (Marie-Aurélie). M’n laptop (Jean-François) is […]